Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 13 mei 2015 / 10:08 uur

Bonus van 1 miljoen voor jarige Toure

Dit jaar krijgt Yaya Toure een wel heel mooi cadeau voor zijn verjaardag van werkgever Manchester City. De middenvelder uit Ivoorkust werd woensdag 32 jaar en kan deze week een bonus van maar liefst 1 miljoen euro bijschrijven. Dit omdat zijn zaakwaarnemer Dimtry Seluk een clausule in het contract van de speler heeft laten opnemen, waarin staat dat Toure een miljoen bonus krijgt als City zich plaatst voor de Champions League.

Lees ook: City biedt Pogba 345.000 euro NETTO per week

De plaatsting voor het miljoenenbal en de verjaardag van Toure vallen toevallig samen. Vorig seizoen maakte de zaakwaarnemer van de speler zich nog belachelijk door te klagen dat City niet genoeg aandacht had besteed aan de verjaardag van ‘zijn’ speler. De twee taarten die de club had laten bezorgen waren niet genoeg zeurde Seluk.

Hij haalde als voorbeeld aan dat Roberto Carlos ooit bij het Russische Anzhi als verjaardagspresentje een splinternieuwe Bugatti van 1,2 miljoen euro van de clubeigenaar had gekregen. Na deze onnozele opmerking viel de complete Engelse voetbalwereld over de zaakwaarnemer heen.

Vooral het feit dat een makelaar van een speler die 310.000 euro per week verdient en daar nog een jaarlijkse bonus van 1 miljoen euro bijkrijgt, durft te klagen dat hij niet genoeg waardering krijgt, schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Een jaar later wordt de speler er nog steeds mee achtervolgd. Zo zongen City-fans afgelopen zondag massaal ‘Happy Birthday Yaya’, toen de speler zondag in het duel met Queens Park Rangers het veld opkwam.

Ondanks de vorstelijke beloning die Yaya krijgt bij City is de kans groot dat Toure de club deze zomer verlaat. Internazionale wil de middenvelder graag overnemen, maar hikt een beetje op tegen het gigantische salaris van de speler. City is Yaya ook liever kwijt dan rijk om zo plaatst te maken voor supertalent Paul Pogba van Juventus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bonus van 1 miljoen voor jarige Toure
Sluiten