Johan van Boven
Johan van Boven Sport 16 apr 2015 / 16:40 uur

VIDEO: Trainerswens 6-jarige Charlie in vervulling

Het begon allemaal in januari, toen de 6-jarige Charlie Pye een sollicitatiebrief schreef aan de directie van Aston Villa. De club zat zonder manager en Charlie zag het wel zitten om de vacature in te vullen.

"Ik denk dat mijn wedstrijdbesprekingen zullen helpen en ook mijn tactiek is goed", schreef het jochie – samen met zijn vader – in de brief. Wat betreft zijn salaris was Charlie ook duidelijk. "Een shirt met handtekeningen, een bal, WWE-wrestlingfiguurtjes en snoep. En als ik win, wil ik graag een Twix als bonus."

Blij

In de sollicitatieprocedure moest hij het uiteindelijk afleggen tegen Tim Sherwood, die nog altijd de scepter zwaait bij de club van Ron Vlaar. De manager was zo vriendelijk Charlie een brief te schrijven. "Het is duidelijk dat je een ideale kandidaat bent om trainer te worden. Ik hoop niet dat je teleurgesteld bent dat ik de baan heb gekregen. Ik ga er alles aan doen om jou en alle andere supporters blij te maken."

Lees ook: Jonge fan dolblij met United

Charlie was dolblij met de brief, maar daar bleef het niet bij. Deze week mocht hij op bezoek komen in het stadion van Aston Villa. De jonge fan keek zijn ogen uit en nam in de dug-out uiteraard even plaats op de stoel van Sherwood. Daar had hij enkele tips voor de manager, die het komend weekend in de halve finale van de FA Cup opneemt tegen Liverpool.

Boos

Ook immiteerde hij de trainer door zijn jasje boos op de grond te gooien. Wie weet zien we Charlie ooit terug aan de zijlijn bij een club uit de Premier League.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VIDEO: Trainerswens 6-jarige Charlie in vervulling
Sluiten