Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 22 apr 2015 / 10:38 uur

Stoppen Philips als hoofdsponsor PSV is gelekt

Het lijkt een bewuste timing om na het behalen van een succes gevoelig nieuws naar buiten te brengen, maar niks is minder waar. „Dat nu naar buiten komt dat Philips stopt als hoofdsponsor bij PSV lijkt inderdaad een goede timing, maar is het niet”, aldus sportmarketeer Bob van Oosterhout van Triple Double.

„Ik weet zeker dat beide partijen liever hadden gewacht totdat ze meer informatie konden geven over de invulling van het hernieuwde sponsorcontract”, aldus Van Oosterhout.

Regie kwijt

Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV beaamt dat zijn club en Philips de regie even kwijt zijn geraakt: „Wij hadden had liever gehad dat het nieuws wat later naar buiten zou zijn gekomen. Zo vlak na het behalen van de titel is niet optimaal, maar we zouden ook geen weken hebben gewacht.”

Het was namelijk al duidelijk dat Philips de sponsorovereenkomst met PSV wilde herzien. „Daar was in 2011 al sprake van heb ik begrepen”, zegt Gerbrands die toentertijd nog niet in Eindhoven werkzaam was.

Lees ook: Philips wilde in 2011 al stoppen

Lang in gesprek

PSV kwam toen echter in zwaar weer, zowel financieel als sportief. Philips is toen loyaal gebleven en verlengde het contract. „Dat contract loopt af en we zijn nu zo’n 2,5 maand in gesprek met elkaar om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen”, aldus Gerbrands. Hij benadrukt dat de banden tussen Philips en PSV onverminderd sterk blijven.

„Zo zijn er ideeën hoe we de twee divisies van Philips, light en medical, het beste kunnen integreren in de club”, zegt Gerbrands. „Zo wordt het Philips Stadion na Stamford Bridge van Chelsea het tweede grote stadion in Europa met led-verlichting.”

De Herdgang

„Ook op de Herdgang zijn er voldoende mogelijkheden. Denk maar aan het meten en testen van spelers. Of Philips de jeugdopleiding in zijn geheel gaat sponsoren weten we nog niet. De naam blijft in ieder geval open. Ook met het oog op de nieuwe hoofdsponsor. We moeten ook kijken naar die wensen.”

Lees ook: Fans reageren geëmotioneerd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stoppen Philips als hoofdsponsor PSV is gelekt
Sluiten