Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 1 apr 2015 / 14:12 uur

Spaanse doelpaalklimmer heet voortaan ‘El Koala’

Daniel Nadales, aanvoerder van het Spaanse CD Cuartes, gaat sinds afgelopen weekend door het leven als ‘El Koala’. Nadales verdiende de bijnaam door in het competitieduel in de Tercera división met CD Teruel bij een corner in de doelpaal te klimmen.

Toen Teruel de hoekschop nam, hing Nadales plotseling in de kruising van zijn eigen doel om een eventuele ingekopte bal te kunnen keren. De scheidsrechter ontging het tafereel, wat een kunst op zich is, zodat Nadales niet bestraft werd voor zijn actie.

Had de arbiter het wel gezien, dan had hij de aanvoerder op de bon moeten slingeren. Tegenover het Spaanse TN legde Nadales na afloop uit waarom hij besloot aan de paal te gaan hangen.

“Het was bij een corner”, keek ‘El Koala’ terug. “Teruel heeft heel lange spelers en de enige manier voor mij om hoger te komen dan zij was via de doelpaal. Het was een spontane actie, ik heb het ook niet herhaald. Na afloop heb ik de reglementen erbij gepakt en nu weet ik dat het niet is toegestaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spaanse doelpaalklimmer heet voortaan ‘El Koala’
Sluiten