Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 20 apr 2015 / 15:58 uur

Slechts drie dagen feest voor Toon Gerbrands

Toon Gerbrands keek tijdens de huldiging van PSV al uit naar volgend seizoen. „Dat moet”, benadrukt de algemeen directeur na zijn eerste jaar in Eindhovense dienst.

Barrière geslecht

„Er wordt met deze titel een barrière geslecht. Dat merk ik aan alles. Het woord hunkering is nog een eufemisme. Het zat zó diep. Hier zijn we nu doorheen met de hele organisatie. De fans zullen drie maanden een euforisch gevoel hebben, de spelers drie weken, maar de directie drie dagen. Dan moet er aan volgend seizoen gedacht worden.”

Lees ook: Zieke Sem dolblij dat hij het kampioensfeest mee mocht vieren

Een seizoen dat in het teken staat van titelprolongatie. „Bij PSV wordt er ingekocht op de landstitel, niet om te overwinteren in de Champions League. De financiële kaders waar we binnen blijven zijn duidelijk. Maar mijn droom is wel om de groepsfase van de Champions League door te komen. Maar daar moet je klaar voor zijn.”

Kans grijpen

„Daar bedoel ik mee dat je je kans moet grijpen als je een ploeg tegenkomt die niet honderd procent in vorm is. Je kunt moeilijk zeggen dat je faalt als je geen tweede bent geworden in een groep met bijvoorbeeld Bayern München en Real Madrid.”

„Je kunt alleen zeggen dat je gefaald hebt als je de kans niet hebt gepakt als die zich heeft voorgedaan. Dat is het verschil tussen ambitie en doelstelling.”

Champions League

Het vooruitzicht op het miljoenenbal maakt PSV een aantrekkelijke club voor spelers. Al bagatelliseert Gerbrands dat enigszins. „Het perspectief om voor PSV te spelen is natuurlijk aanlokkelijk nu we Champions Leaguevoetbal kunnen garanderen.”

Lees ook: Selfiesticks, bier en de pincode van Willems

„Dat maakt voor jongens als Memphis en Wijnaldum echter niet zoveel uit, want zij kunnen uit clubs kiezen die ook op dat podium te zien zijn. Maar voor de spelers die net een categorie onder die twee zitten maakt het wél uit.”

Memphis

Gerbrands gaat ervan uit dat Wijnaldum en Memphis vertrekken. „Voor Memphis hebben zich al drie clubs gemeld, onder meer Paris Saint-Germain en Manchester United. En wij hebben ook een prijsindicatie gegeven. Die ligt boven de 25 miljoen euro. We kunnen daardoor ook geen gezeur krijgen met het management van Memphis. Hij moet er eerst uitkomen met een club en als die club bereid is de transfersom te betalen, dan kan het snel gaan.”

Lees ook: Wijnaldum lonkt naar het buitenland

Kampioenswaardige selectie

„Wij weten al wie hem moet gaan opvolgen. We hebben vervangers met vergelijkbare kwaliteiten op het oog. We gaan dus niet voor een kwaliteitsimpuls op andere posities. Brands is al behoorlijk bezig. Andrés Guardado is definitief vastgelegd, Santiago Arias heeft verlengd, het ziet er ook naar uit dat Luuk de Jong blijft. En als Karim Rekik of Nicolas Isimat-Mirin blijft schiet het al aardig op. Dan zijn we al aardig ver met een kampioenswaardige selectie.”

Lees ook: het rapport van de landskampioen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slechts drie dagen feest voor Toon Gerbrands
Sluiten