Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 20 apr 2015 / 07:07 uur

Selfiesticks, bier en de pincode van Willems

Door het dolle heen waren de spelers van PSV toen ze met de platte kar door het centrum van Eindhoven reden. Stapvoets reden ze door de uitzinnige mensenmenigte. Naar schatting waren er ongeveer 100.00 man aanwezig om de beste voetballers van Nederland toe te juichen.

Eerste biertje ooit

De spelers laafden zich aan het succes. Zo had Jetro Willems na de wedstrijd tegen Heerenveen zijn eerste biertje ooit gedronken. „Vandaag heb ik er weer een paar op. Ik vind het eigenlijk nog steeds niet lekker, maar ik voel me wel lekker, hahaha! Je moet wel hè? Van de jongens moet het en het hoort hier in Brabant.”

Lees ook: Interview met Jetro Willems

Willems was vooral dronken van geluk: „Ik ben zó ontzettend blij! Jullie mogen me voor deze keer van alles vragen. Zelfs mijn pincode: 1234. Kampioenen!”

‘Karim Rekiki’

Verderop stond het centrale verdedigingsduo Jeffrey Bruma en Karim Rekik. Op het podium blonken ze vooral uit in hun zangkunsten: „Karim Rekiki, Rekiki wordt een hit!”, lachte Rekik om zijn zangkunst. „Wat ik heb gedronken? Cola, echt waar!”

„En een paar Coronaatjes”, vulde Bruma hem aan. „Ik heb er ook een paar gehad. Haha! En dan de regel van drie. Ken je die?”

Beetje ouderwets

Toon Gerbrands hoorde en zag het allemaal geamuseerd aan: „Deze groep verdient het succes. Het is schitterend om ze zo te zien genieten. Wat ik drink? Ik heb een mooie kampioenspul van Bavaria en daar zit dus ook Bavaria in. Ik hou het bij gewoon bier.”

„Misschien ben ik een beetje ouderwets, want ik doe ook niks met social media. Ik zie namelijk al die jongens met hun mobieltjes in de weer. Fascinerend om te zien. Ik zit ook niet op Twitter ofzo. Ik lees wel alle kranten digitaal. Geldt dat ook?”

Lees ook: Burgemeester Eindhoven trots op zijn stad

Gebroken selfiestick

Bijna iedere speler was dus, naast de welverdiende drank, in de weer met hun mobiele telefoons. Zo had Georginio Wijnaldum een selfiestick. „Maar die is gebroken. Ik ga de groep vragen of ze willen lappen”, lachte de aanvoerder die vooral veel Fernandes dronk. „Maar dan wel alle kleuren door elkaar, haha!”

Instagram, Snapchat, Twitter, Facebook. De PSV-spelers deelden hun vreugde volop op social media. „Mooi toch dat je het op deze manier met de fans kunt delen?’ zei Wijnaldum.

Momenten om te koesteren

„Dit zijn herinneringen die je altijd bijblijven. Ik heb ook heel veel gefilmd. Ik koester kostbare momenten. Soms zit ik bij mijn oma in Rotterdam en bekijk ik samen met mijn broertjes filmpjes en foto’s van vroeger. Heerlijk vind ik dat.”

„Om al deze foto’s en filmpjes te bekijken heb ik misschien wel drie dagen nodig. Ik zal deze beelden nog vaak bekijken. En ik zal ook wat meer delen via social media, want in vergelijking met bijvoorbeeld Luuk de Jong loop ik nog een beetje achter. Luuk is vandaag helemaal losgegaan op Instagram. Fantastisch!”

Lees ook: Wijnaldum lonkt naar het buitenland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Selfiesticks, bier en de pincode van Willems
Sluiten