Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 21 apr 2015 / 12:07 uur

Renner verdwaalt en komt vier uur later aan in Luik

De Franse wielrenner Dylan Durand is zaterdag in de belofteneditie van Luik-Bastenaken-Luik vier uur na de winnaar bij de finish beland. Durand verloor 75 kilometer voor de streep het contact met het peloton en verdwaalde vervolgens in de straten van België, meldt Direct Velo.

"Ik moet ergens verkeerd gereden zijn op de landelijke wegen. Ik probeerde op instinct verder te rijden", aldus Durand. De Fransman belandde in Luik, maar wist de finish maar niet te vinden. "Ik vroeg aan andere weggebruikers hoe ik de aankomsthelling van Luik-Bastenaken-Luik kon bereiken. Jammer genoeg kreeg ik niet veel bruikbare hulp. Toen de zon begon onder te gaan, begon ik te panikeren."

Uitgelachen

Durand kreeg uiteindelijk een lift van een automobilist die wist waar de finish van de koers gelegen was. Hij arriveerde daar om negen uur, vier uur na de winnaar. Durand ziet er de humor inmiddels van in: "Ik zal zeker nog lang in het peloton worden uitgelachen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Renner verdwaalt en komt vier uur later aan in Luik
Sluiten