Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 18 apr 2015 / 19:42 uur

PSV kampioen: lang verwacht nog langer naar gesmacht

Toen Serdar Gözübüyük even na half tien op zijn fluit blies, stak Phillip Cocu zijn beide vuisten in de lucht en vielen de PSV-spelers elkaar uitzinnig van vreugde in de armen. Even daarvoor had Luciano Narsingh in de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen de eindstand op 4-1 gebracht. De tienduizenden fans staken massaal een kartonnen kampioensschaal in de lucht.

Simply the best

Eindelijk had Tina Turner het bij het rechte eind. Eindelijk was PSV na zeven jaar weer ‘Simply the Best’. Eindelijk was het Philips Stadion een kolkende voetbaltempel: er werd gesprongen voor Luuk, geklapt voor Cocu, geroepen voor Jetro, gejuicht voor Gini en geschreeuwd voor Memphis. Niemand werd overgeslagen, ook meneer Frits werd natuurlijk geëerd. Vuurwerk werd afgestoken, met vlaggen gezwaaid. Dreunende beats vulden de lucht.

Vergeten waren al die jaren van droogte, de jaren van rampspoed, de jaren dat het sportief en financieel niet zo goed ging. De 22e landstitel van PSV was er één die er al weken aan zat te komen, maar vooral één waarnaar jarenlang gesmacht en gehunkerd werd. En dus was de eruptie van vreugde toen het eindelijk zo ver was bij de tienduizenden in het stadion zo begrijpelijk.

Eindelijk officieel feest

Eindelijk kon er dan officieel gefeest worden. PSV versloeg in de kampioenswedstrijd sc Heerenveen. Het werd 4-1 door twee doelpunten van Luuk de Jong, de spits die zo belangrijk was dit seizoen en zijn loopbaan in Eindhoven een nieuwe impuls gaf, één van Memphis Depay die juist bezig is aan zijn laatste wedstrijden in het shirt van PSV en dus Narsingh.

Vanaf dag één lag de focus in Eindhoven op de titel. Beschimpt en uitgelachen werd het overgrote deel van de selectie vorig jaar toen het aan de hand van de debuterende hoofdtrainer Cocu een rampzalig seizoen beleefde. Maar waar het overgrote deel van de 18 eredivisieclubs leefde naar de waan van dag, bleef men in Eindhoven vasthouden aan de gekozen koers.

Dik verdiende titel

En waar PSV noodgedwongen in het verleden de beste spelers moest laten gaan in de winterstop werd er nu geïnvesteerd. Het betaalde zich uit. De focus, de investeringen, de opofferingen. Het bleek de opmaat voor een dik verdiende titel en een dik verdiend feest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PSV kampioen: lang verwacht nog langer naar gesmacht
Sluiten