Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 10 apr 2015 / 09:58 uur

Opnieuw drie punten mindering voor FC Twente

De licentiecommissie van de KNVB heeft FC Twente opnieuw een straf van drie punten in mindering opgelegd, omdat er niet is voldaan aan een normstelling in het plan van aanpak. Het is de tweede keer dit seizoen dat de Tukkers puntenmindering krijgen. Twente zakt door de straf van de tiende naar de elfde plaats op de ranglijst.

Lees ook: FC Twente is mentaal murw gebeukt

“Heel pijnlijk en vervelend dat we opnieuw een straf van drie punten in mindering hebben gekregen”, reageert Gerald van den Belt op de clubwebsite. "We gaan een zware periode tegemoet, maar financiële gezondmaking heeft absolute topprioriteit."

Stoppen met scouting

De club moet ruim acht miljoen euro bezuinigen en dat gaat niet alleen lukken door aflopende contracten niet te verlengen, meldt Van den Belt: "Naast de aangekondigde gevolgen voor Jong FC Twente en Vrouwenvoetbal en het snijden in spelerskosten, stoppen we met de afdeling profscouting. De trainersstaf en de nieuw te benoemen technisch directeur krijgen op het gebied van scouting een belangrijke rol."

Lees ook: Twijfel bij FC Twente over contract Alfred Schreuder

Er lijkt geen einde te komen aan de ellende voor FC Twente dit seizoen. Waar de club vorig jaar nog derde werd in de eredivisie, staat het er nu heel anders voor in Enschede. Door het financiële wanbeleid zijn er dit seizoen al zes punten in mindering gebracht. Ook de hoofsponsor XXimo maakte gisteren bekend te stoppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw drie punten mindering voor FC Twente
Sluiten