Johan van Boven
Johan van Boven Sport 17 apr 2015 / 10:01 uur

‘Lul van de week-trainer’ in tranen na ontslag

Een grotere vernedering bestaat er bijna niet. De Belgische jeugdtrainer Kenny Vandeput verkoos wekelijks een van zijn voetballertjes (in de categorie tot 13 jaar) tot ‘Lul van de Week’. De in zijn ogen slechtst presterende speler moest een T-shirt aantrekken met daarop het woord lul en een tekening van het geslachtsdeel.

Toen deze manier van ‘voetballers opleiden’ ontdekt werd door Belgische media, stuurde het bestuur van KV Oostende de trainer weg. Het was slechts ‘een spelleke’, luidde het commentaar van Vandeput zelf.

Toestemming

Tegenover Het Laatste Nieuws liet hij weten helemaal kapot te zijn van zijn ontslag. “Ik speel dat spelletje al het hele jaar en nooit is er een opmerking geweest”, aldus de tot tranen geroerde Vandeput tegenover de Vlaamse krant. “En nu aan het eind van het seizoen is er plots commotie. Ik heb de ouders om toestemming gevraagd.”

Maar juist omdat een van de voetbalvaders een Facebookactie op touw zette, kwam de bedenkelijke trainingsmethode aan het licht. Ergens heeft de trainer ook wel een beetje spijt. "Als ik er nu bij stilsta, waren mijn jongens misschien wel iets te jong, ja. Maar waarom hebben ze me er niet eerder op aangesproken? Ik heb ze nooit verplicht het T-shirt te dragen. Ik ga mijn ontslag aanvechten. Ik leef voor voetbal en voor die jongens."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Lul van de week-trainer’ in tranen na ontslag
Sluiten