Metro en ANP
Metro en ANP Sport 19 apr 2015 / 16:35 uur

Kwiatkowski wint Amstel Gold Race

De Poolse wielrenner Michal Kwiatkowski heeft zondag de Amstel Gold Race gewonnen. De wereldkampioen versloeg in de sprint van een eerste groep van zo’n vijftien renners de Spanjaard Alejandro Valverde en de Australiër Michael Matthews.

De vijftigste editie van de Gold Race was er een zonder veel smaak. Een groep van zes renners onder wie de Nederlanders Mike Terpstra en Timo Roosen reed tot de Eyserbosweg op kop, daarna nam een groep met de Italiaan Vincenzo Nibali en de Australiër Simon Clarke het commando over.

Lees ook: Proloog Parijs-Nice prooi voor Kwiatkowski

Clarke hield het het langst vol, maar werd na de Bemelerberg, de voorlaatste klim, afgelost door de Deen Jakob Fuglsang en de Belg Greg van Avermaet. Ook dit duo werd nog voor de Cauberg ingelopen, waarna een groep van zo’n zestig renners aan de slotklim begon. De Belg Ben Hermans, ploeg- en landgenoot van topfavoriet Philippe Gilbert, opende de aanval. Niet veel later nam zijn kopman het over. Gilbert slaagde wel in een schifting, maar kreeg te veel snelle mannen mee. De allersnelste bleek Kwiatkowski, die zijn regenboogtrui met winst in de Gold Race extra glans gaf. Drievoudig winnaar Gilbert finishte als tiende.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kwiatkowski wint Amstel Gold Race
Sluiten