Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 6 apr 2015 / 10:26 uur

Kampioensfeest PSV mogelijk zonder kampioensschaal

PSV kan komend weekend al kampioen worden. De ploeg moet dan zelf vrijdag de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle winnen en hopen dat Ajax een dag later in Almelo van Heracles verliest. In dat geval wordt er op zondag feest gevierd in Eindhoven, ook al ligt de kampioensschaal dan nog in de Zeister bossen bij de KNVB.

Eerstvolgende thuiswedstrijd

„Mocht PSV vrijdag van PEC Zwolle winnen dan is het nog niet zeker dat ze kampioen zijn”, aldus KNVB-woordvoerder Koen Adriaanse. „De schaal kan dan niet uitgereikt worden, dat gebeurt dan in de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op 18 april. Het is niet zo dat die schaal bij een eventueel kampioensfeest van PSV op zondag wordt uitgereikt.”

Zondag feest

Bij PSV en de gemeente Eindhoven willen ze echter zo snel mogelijk een kampioensfeestje organiseren. Mocht PSV komend weekend kampioen worden dan vindt de huldiging zondagmiddag plaats, al moeten er nog wel wat puntjes op de i gezet worden. Overleg hierover volgt woensdag. „Na zeven jaar hunkeren, ga je niet het feest met een week uitstellen”, is PSV’s algemeen directeur Toon Gerbrands duidelijk. „Of het niet jammer is dat je dan niet de schaal kunt laten zien? Een ding is me wel duidelijk nu ik in Brabant zit: feestvieren kunnen ze hier wel.”

Spontaan feest

Gerbrands maakte bij AZ al eerder een kampioensfeest mee zonder schaal. „Wij verloren met 2-1 van Vitesse en alle geplande festiviteiten, zoals een huldiging in het stadion en een boottocht, werden afgeblazen. We werden niet op het veld kampioen, maar een dag later voor de televisie in het spelershome. Omdat Ajax met 6-2 verloor bij PSV waren we alsnog kampioen. Er brak op het stadion een spontaan feest los toen er enkele honderden supporters langskwamen. Een week later deden we het dunnetjes over.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kampioensfeest PSV mogelijk zonder kampioensschaal
Sluiten