Metro en ANP
Metro en ANP Sport 25 apr 2015 / 20:00 uur

Go Ahead en NAC op weg naar degradatie play-offs

Go Ahead Eagles is voor handhaving in de eredivisie zo goed als zeker veroordeeld tot de play-offs. De club uit Deventer verloor zaterdag in de eigen Adelaarshorst met 2-0 van FC Utrecht. Met nog twee wedstrijden te spelen, is Go Ahead nu zes punten verwijderd van de veilige vijftiende plek.

Utrecht was tijdens het grootste gedeelte van het duel de betere partij. Na negentien minuten resulteerde dat in de 1-0, via de Franse aanvaller Sébastien Haller. In de 61e minuut tekende Haller ook voor de 2-0 met zijn tiende seizoenstreffer, door de bal over Go Ahead-doelman Mickey van der Hart heen te wippen.

Heracles wint van NAC

Heracles Almelo heeft de degradatiewedstrijd bij NAC Breda met 3-1 gewonnen. Daardoor zijn de Tukkers zo goed als zeker van behoud in de eredivisie. Het verschil met nummer zestien NAC liep op tot zes punten, met nog twee duels te spelen. De club uit Twente heeft bovendien een veel beter doelsaldo dan de Brabantse concurrent.

Door treffers van uitblinker Bryan Linssen en Ramon Zomer leidde Heracles na 25 minuten met 0-2. Nog voor de rust kwam het gepassioneerde NAC terug door een treffer van Mats Seuntjens (1-2). Invaller Jaroslav Navratil besliste het duel in de 71e minuut in het voordeel van het betere Heracles (1-3).

Voor NAC was het de eerste nederlaag in zes opeenvolgende duels. Heracles had de ploeg uit Breda in oktober in Almelo ook al verslagen (6-1).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Go Ahead en NAC op weg naar degradatie play-offs
Sluiten