Johan van Boven
Johan van Boven Sport 20 apr 2015

Ernstig zieke Sem viert feest met spelers PSV

Daar lag hij, in de hoek van het Phillips Stadion. In een ziekenhuisbed. Met een slangetje in zijn neus en een PSV-petje op zijn kale hoofd. De 16-jarige Sem zag de kersverse kampioenen op zich af komen. Met de schaal! Zijn avond kon niet meer stuk, de glimlach was niet van zijn gezicht af te krijgen.

Lees ook: Lang verwacht, nog langer gesmacht

Het was hét hoogtepunt van het feest dat PSV zaterdagavond vieren, nadat het door de 4-1 zege op sc Heerenveen de landstitel had binnengesleept. Dankzij FC Robinstijn en Stichting Ambulance Werk kon de ernstig zieke Sem aanwezig zijn bij het kampioensduel.

Lees ook: Jochie (6) met spierziekte bedankt PSV: Love youuuuu!

Stralend middelpunt

De tiener uit Vorstenbosch heeft leukemie en vecht al lange tijd tegen de ziekte. Maar zaterdagavond vergat hij even dat hij bloedkanker heeft. Sem was het stralende middelpunt van het uitbundige feest in Eindhoven.

Lees ook: Harde kern Ajax helpt 2-jarig kindje met tumor

Jeffrey Bruma, Jeroen Zoet en Adam Maher snelden tijdens de ereronde van de kersverse kampioen naar Sem toe om hem de avond van zijn leven te bezorgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ernstig zieke Sem viert feest met spelers PSV
Sluiten