Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 9 apr 2015 / 11:34 uur

Dick krijgt jaarcontract als Sunderland in PL blijft

Het was al bekend dat Dick Advocaat een bonus van 680.000 euro mag bijschrijven als de coach Sunderland voor degradatie weet te behoeden. Maar volgens The Sun kan ‘Magic Dick’ ook op een contractverlenging van minimaal één seizoen rekenen als hij The Black Cats in de Premier League weet te houden.

Lees ook: Advocaat kan ruim miljoen euro cashen in tien weken

Advocaat kan niet meer stuk bij de fans, na de 1-0 zege van Sunderland in de Wear-Tyne derby tegen Newcastle United. En dat grijpt de Hagenaar met beide handen aan. “Als coach ben ik hier weer zeven dagen in de week aan het werk en dat vind ik heerlijk”, zei Advocaat eerder deze week tegen The Sun. “De atmosfeer, de cultuur is waarom het Britse voetbal zo bijzonder is voor me. Ik ben 67 jaar maar ik voel me een man van 55.”

Volgens Sunderland-legende Niall Quinn is Advocaat de juiste man voor de club. Quinn denkt zelfs dat de Nederlander een contract van 3 tot 5 jaar zou moeten krijgen van de clubleiding. Momenteel verdient Advocaat zo’n 140.000 euro in de maand bij Sunderland en dat is exclusief zijn riante bonus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dick krijgt jaarcontract als Sunderland in PL blijft
Sluiten