Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 11 apr 2015

Andersen enige lichtpuntje bij matig Ajax

Er was zaterdagavond weer genoeg waar de Ajax-fans zich aan konden ergeren bij het duel van hun ploeg bij Heracles Almelo. Want de Amsterdammers speelden wederom dramatisch.Op het kunstgras waar vorig seizoen de landstitel werd veiliggesteld, moest de equipe van trainer Frank de Boer zaterdag zien te voorkomen dat PSV de titel in de schoot geworpen kreeg.

Bij een nederlaag van Ajax in Almelo zou PSV kampioen zijn. Die kant leek het in de eerste helft ook op te gaan. De slordige gasten stapelden fout op fout. Heracles was een stuk gevaarlijker maar profiteerde niet.

Sigthórsson

Wout Weghorst kreeg twee aardige kopkansen en Brahim Darri had nog de beste mogelijkheid. De vingertoppen van Jasper Cillessen voorkwamen een pijnlijke achterstand voor de gasten. Toch ging uiteindelijk Ajax met een voorsprong de rust in. Ricardo van Rhijn nam een vrije trap die Heracles-goalie Bram Castro liet glippen, waarop Kolbeinn Sigthórsson kon binnentikken: 0-1.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg een ideale mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Denni Avdic kopte geheel vrijstaand over. Ajax koesterde de kleine voorsprong en beperkte zich tot het oeverloos rondspelen van de bal. Vorige week bij FC Utrecht lukte het Ajax niet om een 0-1 voorsprong vast te houden en dat wilde de ploeg niet opnieuw meemaken.

Dat gebeurde ook niet want invaller Lucas Andersen gaf de treurige avond een prachtig einde. Met een schitterend geplaatst schot in de kruising besliste de Deen het povere duel: 0-2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Andersen enige lichtpuntje bij matig Ajax
Sluiten