Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 9 mrt 2015 / 15:52 uur

Villa denkt aan een prachtig gebaar richting Petrov

Aston Villa-manager Tim Sherwood speelt met de gedachte om Stiliyan Petrov de leiding over zijn team te geven tijdens de halve finale in de FA Cup. Het zou een prachtig gebaar zijn richting Petrov die wegens zijn strijd tegen leukemie in 2013 abrupt een einde moest maken aan zijn loopbaan.

Speciale wedstrijd

De Bulgaar speelde tussen 2006 en 2013 voor Villa. Daarvoor kwam hij uit voor Celtic, waar hij ook nog razend populair is. Ieder jaar organiseert de Schotse club een wedstrijd tussen oud-spelers om geld in te zamelen in de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte.

Team voor 35 plussers

Gelukkig won Petrov de strijd tegen leukemie en voetbalt hij nu zelfs weer. Hij komt uit voor Wychall Wanderers, een 35+ team in de lokale Sunday League en is nog altijd betrokken bij Villa als trainer. „Het is een goed idee om Stiliyan de wedstrijd te laten coachen”, aldus Sherwood. „We zijn blij dat hij hier nog rondloopt. Hij voegt iets toe aan deze club.”

Het is overigens nog onbekend tegen wie de club van Ron Vlaar het opneemt in de halve eindstrijd. Maandagavond spelen Manchester United en Arsenal tegen elkaar. Daarnaast moeten Bradford City en Reading en Liverpool en Blackburn Rovers op herhaling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Villa denkt aan een prachtig gebaar richting Petrov
Sluiten