Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 26 mrt 2015 / 09:32 uur

Video: Bendtner verklaart ‘de oorlog’ aan Dost

Nicklas Bendtner is normaal gesproken meer in het nieuws omdat hij te hard rijdt, met een slok op achter het stuur zit of een combinatie van beide, dan dat hij de aandacht op zich vestigt op het voetbalveld.

Hattrick

In de vriendschappelijke interland tegen VS (3-2) scoorde de Deense spits echter drie keer. ‘Lord’ Bendtner voert zodoende de druk op Bas Dost op. Eerder verklaarde Bendtner dat hij het snapte dat Dost de voorkeur kreeg bij Wolfsburg.

Tot dusver speelde Bendtner, die een contract voor drie jaar heeft, slechts vier keer in de basis bij Wolfsburg. „Ik zou graag meer spelen”, zei de oud-spits van Arsenal tegen het Deense DR. „Ik train namelijk zeer goed en heb alles gedaan wat er gevraagd wordt. Ik ben totaal niet blij met deze situatie. Het moet veranderen.”

Dost

„Maar als Dost zo veel doelpunten maakt, dan is het natuurlijk te begrijpen dat ik niet speel. Dan moet hij het vertrouwen krijgen. Als de situatie verandert verdien ik meer speelminuten. Ik hoop dat er positieve ontwikkelingen op dat gebied zullen plaatsvinden.”

Mond gesnoerd

Volgens de Deense bondscoach Morten Olsen is Bendtner in ieder geval op de goede weg. „Hij was lichtvoetig en bijzonder scherp vanavond”, zei Olsen na de wedstrijd tegen VS. „We hebben gezien dat Nicklas in topconditie moet zijn. Is hij dat niet, dan is hij niet goed. Vandaag was hij scherp. Hij heeft hard getraind. Dost heeft enorm veel gescoord voor Wolfsburg, maar Bendtner heeft hem de mond gesnoerd door hard te werken.”

Het woord is nu aan Dost. Misschien al tegen Turkije?

Lees ook: Bas Dost dacht aan stoppen met voetbal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Bendtner verklaart ‘de oorlog’ aan Dost
Sluiten