Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 9 mrt 2015 / 12:35 uur

Van Gaal gaat voor laatste kans op prijs met United

Manchester United treedt vanavond in de kwartfinale van de FA Cup aan tegen rivaal Arsenal. Voor de mannen van Louis van Gaal is het de enige kans op een prijs dit seizoen. De laatste keer dat United in een seizoen geen enkele prijs wist te pakken is tien jaar geleden.

In de tussentijd werden de supporters van de Reds flink verwend met vijftien hoofdprijzen, waaronder vijf kampioenschappen en een Champions League winst. Zelfs in het rampjaar onder David Moyes pakte United met de Community Shield toch nog een prijs.

Moeizaam

Van Gaal probeert van United weer een topclub te maken, maar tot nu toe is het spel van zijn ploeg weinig sprankelend. Recordaankoop Angel di Maria lijkt weg te kwijnen in het fysieke spel van de Premier League en ook voormalig topschutter Radamel Falcao kan geen potten breken. De enige speler die dit seizoen wel van grote waarde blijkt, is doelman David de Gea.

Vanavond treft United met Arsenal een tegenstander in vorm. De Gunners wonnen zeven van hun laatste acht competitiewedstrijden en zijn Van Gaal inmiddels gepasseerd op de ranglijst. De winnaars van 2014 zullen erop gebrand zijn hun titel te prolongeren, maar dan moeten ze eerst met hun angtsgegner afrekenen.

8-2

De laatste zes keer dat de ploegen in Manchester tegenover elkaar stonden ging de winst namelijk naar United, waarvan de editie in 2011 het meest bijzonder was. Het werd toen 8-2. Dit seizoen versloeg United Arsenal in Londen met 1-2. Treffers kwamen van Rooney en een eigen doelpunt van Gibbs, voor Arsenal scoorde Olivier Giroud.

De wedstrijd tussen de twee Engelse grootmachten start vanavond om 20.45. Robin van Persie is er niet bij, hij heeft een enkelblessure.

Reageer op artikel:
Van Gaal gaat voor laatste kans op prijs met United
Sluiten