Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 19 mrt 2015 / 11:34 uur

United-legende Denis Irwin lovend over Blind

Voormalig Manchester United-verdediger Denis Irwin heeft zich zeer lovend uitgelaten over Daley Blind. Op de website van de Engelse grootmacht geeft hij aan te denken dat de Nederlander een sleutelrol kan spelen in het cruciale duel met Liverpool aanstaande zondag.

"Daley is een echte prof" vindt Irwin. "Hij is een speler die het spel ontzettend goed kan lezen, ik vond hem zondag tegen Tottenham Hotspur fantastisch spelen." De oud-Ajacied speelde in dat duel op de linksback-positie, waar hij dit seizoen vaker op het middenveld speelde. "Blind kan op verschillende plaatsen worden ingezet, hij heeft het ook uitstekend gedaan op het middenveld." aldus Irwin.

Verdediging

De Ierse verdediger, die in totaal 368 competitiewedstrijden voor United speelde, was onder de indruk van de verdediging van United tegen de Spurs: "Blind speelde heel goed als linksback, Phil Jones en Chris Smalling gaven Harry Kane geen ruimte en Antonia Valencia deed het uitstekend aan de rechterkant. Laten we hopen dat ze dat ook op Anfield laten zien."

De uitwedstrijd tegen Liverpool aanstaande zondag is belangrijk in de strijd om de Champions League plaatsen in Engeland. United staat nu op de vierde plaats, die recht geeft op voorronde Champions League. Liverpool staat vijfde met twee punten minder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
United-legende Denis Irwin lovend over Blind
Sluiten