Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 25 mrt 2015 / 12:10 uur

Messi topverdiener over 2014: 65 miljoen euro

Lionel Messi is de best betaalde voetballer op aarde. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst die France football woensdag presenteerde. De kleine Argentijn van FC Barcelona verdiende volgens het Franse blad in 2014 het lieve sommetje van 65 miljoen euro. Dat is dus 1,25 miljoen per week. Het gaat hier om salaris plus reclameinkomsten. Cristiano Ronaldo is uiteraard de nummer twee op deze rijke luizenlijst. De Portugees van Real Madrid kreeg in het afgelopen jaar in totaal 54 miljoen euro op zijn bankrekening gestort.

Lees ook: Barça poseert als boyband na zege op Real

Ook de nummer drie op de lijst is geen verrassing. Neymar cashte 36,5 miljoen euro. Wel verrassend zijn de nummer vier en vijf op de Franse lijst. De Braziliaan Thiago Silva (27,5 miljoen) van Paris Saint-Germain staat op plek vier. Robin van Persie is de eerste Nederlandse voetballer op de lijst. Volgens FF verdiende RVP maar liefst 25,6 miljoen euro in 2014.

Gareth Bale staat op plek zes en Zlatan Ibrahimovic is pas terug te vinden op plaats 8.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Messi topverdiener over 2014: 65 miljoen euro
Sluiten