Metro
Metro Sport 4 mrt 2015 / 06:40 uur

KNVB straft FC Twente: 3 punten in mindering

De KNVB heeft FC Twente drie competitiepunten afgepakt omdat de club de zaken financieel nog steeds niet op orde heeft. Dat heeft de club woensdag laten weten.

"De licentiecommissie van de KNVB is het niet eens met de afschrijvingsmethodiek op het stadion die is toegepast in het jaarverslag van 2013/2014”, aldus FC Twente.

"Deze is overigens goedgekeurd door de accountant. Het moeten terugdraaien hiervan zorgt ervoor dat het netto verlies negatiever uitvalt en dat daarmee de normstelling hiervan niet wordt gehaald.”

‘Blamage’

De nieuwe voorzitter Aldo van der Laan spreekt op het digitale huis van de club van een ‘blamage’: “We betreuren de beslissing, maar zullen op grond van formele onderbouwing geen beroep aantekenen. FC Twente zal met de licentiecommissie en de KNVB over het vervolg van plan van aanpak in overleg treden, waarbij de afschrijvingsmethodiek ook een onderdeel is.”

De trainer van de Tukkers, Alfred Schreuder, noemt de straf vooral vervelend: “In een eerder stadium zijn wij als staf op de hoogte gesteld dat dit scenario zou kunnen gaan spelen. We weten dat we met de club een zware financiële tijd doormaken, maar het is wel heel vervelend om daar op deze manier mee te worden geconfronteerd. De spelers zijn ingelicht over de situatie. We moeten het accepteren en als team blijven knokken. Dat zijn we verplicht aan onszelf, maar zeker aan de supporters.”

De club, die al enige tijd onder curatele van de bond staat, kreeg in januari al een ‘publieke waarschuwing’ van de KNVB, omdat Twente de afspraken in het plan van aanpak niet nakwam. De Tukkers meldden toen nog niet bang te zijn voor puntenaftrek. Nu dat toch het geval is, zakt FC Twente op de ranglijst van de achtste naar de negende positie.

Contracten

Een van de maatregelen die worden genomen, is dat alle contracten die na dit seizoen aflopen, worden opgezegd. "Aan het eind van het seizoen wordt bekeken hoe we hier mee omgaan”, aldus financieel bestuurder Gerald van den Belt. "Dit geldt niet alleen voor het voetbalbedrijf. Financiële gezondmaking van FC Twente heeft nu absolute topprioriteit.”

Van den Belt stelt verder dat het plan van aanpak te ambitieus was. "Wat in een jaar moest worden bewerkstelligd, had ook over drie jaar kunnen worden uitgesmeerd. Dan hadden we het onszelf makkelijker gemaakt en waren we niet in deze positie terechtgekomen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KNVB straft FC Twente: 3 punten in mindering
Sluiten