Johan van Boven
Johan van Boven Sport 20 mrt 2015 / 14:32 uur

Guus Hiddink over Bas Dost: Hij kan oorlog maken

Bas Dost maakte onlangs kennis met de humor van Guus Hiddink. De spits van VfL Wolfsburg was volop aan het scoren geslagen in de Bundesliga, elke wedstrijd was het raak. Maar toen hij in één duel het net niet vond, kreeg hij direct een telefoontje van de bondscoach. "Zo, je hebt niet gescoord hè", zei Hiddink tegen hem.

Lees ook: Bas Dost is ook een rapper

Zoals verwacht maakte de keuzeheer gisteren bekend dat Dost bij de selectie zit voor de wedstrijden tegen Turkije (EK-kwalificatie) en Spanje (vriendschappelijk).

"Bas is een speler die oorlog kan maken. Vanaf het begin van de wedstrijd of later, dat moeten we nog zien. Of hij voor de langere termijn in aanmerking komt voor het Nederlands elftal zal hij zelf moeten bewijzen. Het belangrijkst is dat hij om de drie/vier dagen zware en intense wedstrijden speelt."

De complete selectie van Oranje:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United, Eng), Kenneth Vermeer (Feyenoord).

Verdediging: Daley Blind (Manchester United, Eng), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Newcastle United, Eng), Bruno Martins Indi (FC Porto, Por), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio, Ita), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain, Fra), Jetro Willems (PSV).

Middenveld: Ibrahim Afellay (Olympiakos Piraeus, Gri), Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Napoli, Ita), Nigel de Jong (AC Milan, Ita), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray, Tur), Georginio Wijnaldum (PSV).

Aanval: Memphis Depay (PSV), Bas Dost (VfL Wolfsburg, Dui), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04, Dui), Luuk de Jong (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Arjen Robben (Bayern München, Dui).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Guus Hiddink over Bas Dost: Hij kan oorlog maken
Sluiten