Metro en ANP
Metro en ANP Sport 19 mrt 2015 / 18:05 uur

Finale WK ’22 in Qatar op 18 december

Het WK voetbal in Qatar in 2022 is definitief vastgesteld in de wintermaanden. De WK-finale staat voor 18 december 2022 geprogrammeerd. Dat meldde de BBC donderdag op basis van bronnen bij de wereldvoetbalbond FIFA. Een woordvoerder van de FIFA heeft de berichtgeving inmiddels officieel bevestigd, volgens persbureau Reuters. De perschef zei ook dat het toernooi "in principe 28 dagen” gaat duren.

Lees ook: Waarom het WK in Qatar een schande is

Het hoofdbestuur van de FIFA vergaderde donderdag over de heikele kwestie. Aanvankelijk werd bekendgemaakt dat pas vrijdag, na de tweede vergaderdag, het langverwachte besluit naar buiten zou worden gebracht.

Onverwacht

De beslissing van het uitvoerend comité van de FIFA komt niet geheel onverwacht. Eerder sprak voorzitter Sepp Blatter zijn voorkeur uit voor een WK-finale op 18 december. "Dan is iedereen voor de kerst weer thuis”, zo luidde de redenering van de bejaarde Zwitser.

Een werkgroep van de FIFA kwam vorige maand al tot de conclusie dat het WK in Qatar in verband met de ongekende zomerse hitte beter in november en december kon worden gespeeld. Januari en februari 2022 waren geen goede opties voor de FIFA vanwege de concurrentie van de Winterspelen in die periode van dat jaar.

Lees ook: FIFA-baas Blatter: ‘WK ’22 niet in Qatar’

Het is de eerste keer in de WK-historie sinds 1930 dat de mondiale titelstrijd niet in de Europese zomer wordt gespeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Finale WK ’22 in Qatar op 18 december
Sluiten