Johan van Boven
Johan van Boven Sport 11 mrt 2015 / 12:15 uur

Dost, Elia en Van Beek in voorselectie van Oranje

Dat Bas Dost in de voorselectie van het Nederlands elftal zit, mag geen verrassing meer heten. Eljero Elia en Sven van Beek zijn wél verrassende namen in de voorlopige groep van Guus Hiddink. Oranje speelt op 28 maart de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije en op 31 maart de oefeninterland tegen Spanje.

Lees ook: Bas Dost blijft maar solliciteren naar Oranje

Dost scoort de afgelopen weken aan de lopende band in het shirt van VfL Wolfsburg. Aanvoerder Robin van Persie ontbreekt vanwege een blessure. De andere centrumspitsen zijn Klaas-Jan Huntelaar van Schalke 04 en PSV’er Luuk de Jong.

Elia komt op zijn beurt eindelijk weer aan spelen toe sinds hij van Werder Bremen naar Southampton is vertrokken. Onder Ronald Koeman bewijst hij regelmatig zijn waarde voor de club uit de Premier League. Sven van Beek is dit seizoen de rots in de branding van de Feyenoorddefensie, al is hij sinds de winterstop wel vaker op slorigheden te betrappen.

De volledige voorlopige selectie van Oranje:

Ibrahim Afellay (Olympiakos), Sven van Beek (Feyenoord), Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Jasper Cillessen (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Eljero Elia (Southampton), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Daryl Janmaat (Newcastle United), Luuk de Jong (PSV), Nigel de Jong (AC Milan), Tim Krul (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Ricardo van Rhijn (Ajax), Arjen Robben (Bayern München), Wesley Sneijder (Galatasaray), Joël Veltman (Ajax), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Lazio Roma), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Georginio Wijnaldum (PSV), Jetro Willems (PSV) en Jeroen Zoet (PSV).

Op vrijdag 20 maart maakt Hiddink zijn definitieve selectie bekend voor de twee interlands.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dost, Elia en Van Beek in voorselectie van Oranje
Sluiten