Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 12 mrt 2015 / 11:43 uur

Bayern: Alleen Neuer en Robben geen goal of assist

Bayern München is een voetbalmachine. De ploeg van Pep Guardiola vernederde Shakhtar Donetsk met 7-0. Opvallend daarbij is dat iedere basisspeler, op doelman Manuel Neuer en Arjen Robben na, een goal of een assist op zijn naam schreef.

Blessure

Robben moest na een kwartier met een blessure naar de kant. Aanvankelijk leek het om een hamstringblessure te gaan. De Nederlander greep na een volley naar het linkerdijbeen. Hij probeerde het nog even maar ging toch snel naar de kant.

HIj liet na afloop weten aan de NOS dat het wel zal meevallen met zijn blessure. „Een paar daagjes rust en dan ben ik er weer. Gelijk aan het begin van de wedstrijd gleed ik de goal in. Daar is de rug geblokkeerd en dat drukt op mijn zenuw. Het straalt uit naar de hamstring. Maar de spier zelf is perfect.”

Vijf aanvallers

Guardiola startte met maar liefst vijf aanvallers. „Maar ik moest ook wel. In de eerste wedstrijd hadden we veel moeite om openingen te creëren. Dat we met elf tegen tien kwamen te staan (al na drie minuten, red.), maakte het voor ons een stuk makkelijker. We gingen door en speelden briljant tot het eind.”

Bayern München heeft tot nu toe 22 doelpunten gemaakt in de Champions League, meer dan elk ander team.

De basisopstelling van Bayern München:

Manuel Neuer; Jerome Boateng (goal en assist), Holger Badstuber (goal), David Alaba (assist), Rafinha (assist); Thomas Müller (twee goals), Mario Götze (goal), Bastian Schweinsteiger (assist); Arjen Robben (uitgevallen na een kwartier met hamstringblessure), Robert Lewandoski (goal), Franck Ribéry (goal)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bayern: Alleen Neuer en Robben geen goal of assist
Sluiten