Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Sport 6 mrt 2015 / 12:30 uur

Bas Dost verkozen tot speler van de maand

Spits Bas Dost is in de Duitse Bundesliga verkozen tot Speler van de Maand februari. In die maand scoorde Dost liefst zeven keer in vier competitieduels.

Winnend Wolfsburg

Het mocht dan ook geen verrassing heten dat Dost werd gekozen tot beste speler van de maand. VFL Wolfsburg had veel baat bij de enorme doelpuntenproductie van de Nederlander. Het leverde de ploeg overwinning op tegen 1899 Hoffenheim (3-0, één treffer Dost), Bayer Leverkusen (5-4, vier keer Dost) en Hertha BSC (2-1, twee keer Dost).

Op de website van de Bundesliga benadrukte Dost dat hij het niet alleen had gedaan. "Ik speel samen met enkele spelers van topklasse, ik hoef hun geweldige voorzetten alleen maar in te tikken. Dat is makkelijk."

Robben tweede

Arjen Robben eindigde in de verkiezing op een tweede plek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bas Dost verkozen tot speler van de maand
Sluiten