Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 8 mrt 2015 / 18:52 uur

Barcelona pakt koppositie, Messi achterhaalt Ronaldo

FC Barcelona heeft in de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano uitgehaald: het werd 6-1. Lionel Messi maakte een hattrick en komt daarmee op gelijke hoogte met Cristiano Ronaldo op de topscorerslijst.

De wedstrijd begon goed voor de Catalanen. Luis Suarez schoot na vijf minuten spelen al de 1-0 binnen. Vlak na rust prikte Gerard Piqué de tweede binnen. In de 54e minuut was de wedstrijd al defintief gespeeld. Verdediger Tito trok Suarez naar de grond in het strafschopgebied. Tito moest met zijn tweede geel naar de kant en de bal ging op de stip.

Mis

Lionel Messi miste de laatste tijd nogal wat strafschoppen en ook nu ging het mis. De Argentijn produceerde een rollertje dat in de handen van doelman Álvarez belandde. Door te vroeg inlopen van de spelers van Rayo mocht hij het echter nog eens proberen. Deze keer ging de bal overtuigend in de andere hoek. Na de penalty schoot Messi er nog twee in, waarvan de tweede de fraaiste was. Hij staat nu op 30 doelpunten in La Liga, evenveel als Cristiano Ronaldo.

Tien minuten voor tijd deed Rayo nog iets terug. Dani Alves ontnam Bueno met een stevige tackle een scoringskans en moest met rood naar de kant. Bueno ging zelf achter de bal staan en schoot de 5-1 binnen. Suarez zorgde op aangeven van Messi voor het slotakkoord.

Classico

Door de overwinning komt Barcelona op 62 punten, één meer dan Real Madrid. Met nog twaalf speelronden te gaan komt er steeds meer druk te liggen op de wedstrijd tussen beide teams. El Classico wordt op 22 maart gespeeld in Camp Nou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Barcelona pakt koppositie, Messi achterhaalt Ronaldo
Sluiten