Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 17 mrt 2015

Advocaat kan ruim miljoen euro cashen in tien weken

Voor Dick Advocaat gaat een grote wens in vervulling met zijn aanstelling bij het Engelse Sunderland. De Hagenaar volgde de maandag ontslagen Gustavo Poyet op. Het was een publiek geheim dat Advocaat dolgraag nog eens in de Premier League wilde werken. De Nederlander tekende een contract tot het einde van het seizoen. De enige taak die Advocaat meekreeg van voorzitter Ellis Short was: “Zorg dat we niet degraderen!”.

Lees ook: Hoe deden de zes Nederlandse voorgangers van Advocaat het? 

De voorzitter is er veel aan gelegen dat zijn club op het hoogste niveau blijft. Zo kan Advocaat volgens de Daily Mail een bonus van maar liefst 700.000 euro opstrijken als hij Sunderland in de laatste negen duels behoedt voor degradatie. Zelfs voor ‘Dickie Dick’ geen verkeerd contract. De riante bonus staat overigens los van zijn ‘normale’ salaris van 35.000 euro per week dat Advocaat de laatste tien weken van de competitie binnenharkt.

Mocht Sunderland dus niet degraderen, dan verdient Advocaat ruim een ton per wedstrijd in de slotfase van het seizoen. Sunderland staat momenteel op de 17e plaats één puntje boven de degradatiezone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Advocaat kan ruim miljoen euro cashen in tien weken
Sluiten