Metro en ANP
Metro en ANP Sport 18 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Voetballer Jody Lukoki vrijgesproken van heling

Voetballer en oud-Ajacied Jody Lukoki is door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken van heling van een kostbaar horloge. De rechter vindt dat er niet genoeg bewijs is om Lukoki te veroordelen. Justitie had twee weken geleden een boete van 3000 euro geëist.

De 22-jarige aanvaller zou 22.000 euro hebben betaald aan ene Dustin B. om een horloge van het exclusieve merk Audemars Piguet voor hem te regelen. Omdat de nieuwwaarde van zo’n uurwerk kan oplopen tot 50.000 euro, had Lukoki volgens justitie moeten weten dat zijn aankoop van diefstal afkomstig is.

Lees ook: Speler PEC Zwolle voor de rechter wegens heling

De rechtbank deed woensdag uitspraak in de zaak. De rechtbank oordeelt dat medeplegen bewuste samenwerking tussen de daders vereist. Volgens de rechtbank blijkt niet bewezen dat Lukoki en D. samen optrokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voetballer Jody Lukoki vrijgesproken van heling
Sluiten