Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 19 feb 2015 / 05:05 uur

Top 3 sportvideo’s: Triest einde van Parma FC

Parma FC bestaat straks hoogstwaarschijnlijk niet meer. De club behaalde onder de naam Parma AC in de jaren 90 grote successen. In 1995 en 1997 miste de club op één punt de landstitel. Beide keren was Juventus net te sterk.

1. De openbaar aanklager in Parma heeft het faillissement van Parma FC aangevraagd. De rechter doet op 19 maart uitspraak. In 1999 werd nog de UEFA Cup gewonnen door in de finale Marseille te verslaan.

2. Datzelfde toernooi werd ook in 1995 gewonnen (1-0, 1-1 tegen Juventus). Deze successen werden gehaald onder de naam Parma AC. Na het faillissement van moederbedrijf Parmalat in 2004 was er een doorstart.

3. Een jaar voordat Ajax de Champions League won, schakelde Parma Ajax uit in de Europa Cup II. Volgens Louis van Gaal was Parma de enige club die het gouden Ajax ooit weg speelde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Top 3 sportvideo’s: Triest einde van Parma FC
Sluiten