Johan van Boven
Johan van Boven Sport 18 feb 2015

Rutten: We moeten ons niet te goed gaan voelen

Volgens Fred Rutten schuilt voor zijn ploeg donderdagavond tegen AS Roma het grootste gevaar in een typisch Italiaanse tactiek. ‘De kracht van Italiaanse ploegen is vaak dat ze de tegenstander het gevoel laten krijgen dat je heel goed bent. En juist dan slaan ze toe.’

De trainer vindt het een voordeel dat Feyenoord in het kader van de Europa League eerst in Rome speelt. ‘Dat is vooral prettig omdat we thuis altijd erg sterk zijn. Daarom moeten we hier voor een goede uitgangspositie zorgen. Maar het is niet voor niets de nummer twee van de Serie. Niet dat ik bang ben, maar het is wel een team veel veel individuele kwaliteiten.’

Heracles

Rutten kwam ook nog even terug op de 2-0 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo. ‘Zo’n wedstrijd heb je er altijd een keer tussen zitten. Bij een Europese wedstrijd komt iets heel anders kijken dan bij een competitiewedstrijd, dat kun je niet met elkaar vergelijken. We hebben al eerder bewezen dat we in de Europa League anders voor de dag kunnen komen dan in de Eredivisie.’

De tegenvallende resultaten van de afgelopen weken worden mede ingegeven door de aanvallers die allemaal niet in goede doen zijn. Colin Kazim-Richards, Jens Toornstra en Jean-Paul Boëtius worstelen hevig met hun vorm.

Grillig

‘Morgen kan het weer volledig anders zijn’, aldus Rutten. ‘Dat is wel vaker het geval bij grillige spelers en zeker bij aanvallers. We gaan tegen AS Roma in ieder geval niet anders spelen dan anders. We moeten proberen een doelpunt te maken.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Rutten: We moeten ons niet te goed gaan voelen
Sluiten