Metro en ANP
Metro en ANP Sport 18 feb 2015 / 11:50 uur

Roda-speler Jansen vrijgesproken van spugen

De beroepscommissie van de KNVB heeft Roda JC-speler Anco Jansen woensdag vrijgesproken van het spugen naar de scheidsrechter in de uitwedstrijd tegen MVV op 1 februari. Daarmee vervalt de schorsing van zes duels die de aanklager had geëist. Eerder had de tuchtcommissie zich nog aangesloten bij de eis van de aanklager. De beroepscommissie acht spugen onvoldoende bewezen.Lees ook: Top 3 sportvideo’s: Spugende voetballers

Jansen protesteerde in de met 3-1 verloren wedstrijd halverwege de eerste helft bij arbiter Jeroen Sanders en kreeg daarvoor een gele kaart, waarna hij volgens de scheidsrechter zou hebben gespuugd. Daarop kreeg hij direct rood. Jansen ontkende te hebben gespuugd.Lees ook: Roda JC-speler Jansen: ‘Ik spuugde niet’

Jansen is ondertussen wel één duel geschorst geweest in afwachting van de uitspraak. Hij miste op 6 februari de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven (0-2 winst).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roda-speler Jansen vrijgesproken van spugen
Sluiten