Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 26 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Patrick Kluivert bondscoach Curaçao’

Volgens de Curaçaose krant Amigoe wordt Patrick Kluivert bondscoach van Curaçao. De voorzitter van de Curaçaose voetbalbond, Rignaal ‘Jean’ Francisca, kan het nieuws volgens Amigoe nog niet bevestigen. Francisca ontkent echter niet dat er met Kluivert wordt gesproken. Hij zegt zelfs een heel eind gevorderd te zijn in de onderhandelingen. “Maar we zijn er nog niet uit”, zegt hij. “Er moeten nog wat details worden uitgewerkt en daar zal ook overeenstemming over moeten worden bereikt. Ik hoop ergens volgende week rond te komen met Kluivert.”

Rob Jansen

De zaakwaarnemer van Patrick Kluivert, Rob Jansen, hult zich in nevelen. “Ik zeg daar niks over. Je moet bij de Curaçaose bond zijn.” Als we hem vragen naar de details waar een en ander nog op hangt, zegt hij: “Ik zeg er echt niks over. Je moet echt bij de bond zijn.” Kluivert wees vorig jaar juli een aanbod uit Iran af om bondcoach te worden. In oktober was hij kandidaat om bondcoach van Ghana te worden. Kluivert ging niet op het aanbod in en bij die gelegenheid stelde Jansen: “Patrick heeft geen interesse in deze functie nu. Hij wil zich in deze fase liever richten op een club en niet op een land. Hij wacht liever af tot er een juiste aanbieding van een club in Europa langs komt.”

Die gewenste aanbieding is tot nu toe uitgebleven waardoor Kluivert nu toch nadenkt over het bondscoachschap van Curaçao. Patrick Kluivert heeft een Surinaamse vader en een Curaçaose moeder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Patrick Kluivert bondscoach Curaçao’
Sluiten