Metro en ANP
Metro en ANP Sport 20 feb 2015

Nog zes Feyenoorsupporters vast in Rome

Nog zes aanhangers van Feyenoord zitten vast in Italië vanwege betrokkenheid bij de rellen van donderdag in het centrum van Rome. Zij worden waarschijnlijk maandag voorgeleid. De hooligans die inmiddels zijn veroordeeld, zijn allen Italië uitgezet. De gevangenisstraffen die zij donderdag opgelegd kregen, zijn voorwaardelijk.

Verscheidene relschoppers kregen tot zestien maanden cel opgelegd voor hun aandeel in de veldslag met de Italiaanse politie, rond het duel van Feyenoord met AS Roma in de Europa League. Sommigen van hen troffen met de Italiaanse justitie een schikking om hun celstraf om te laten zetten in een boete van 45.000 euro.

Lees ook: Video: Feyenoordfans van plein geslagen

In Italië is het gebruikelijk dat celstraffen korter dan twee jaar worden omgezet in een voorwaardelijke straf. Dat heeft te maken met een groot cellentekort in het land. Bovendien heeft de Italiaanse justitie een grote achterstand in het behandelen van rechtszaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nog zes Feyenoorsupporters vast in Rome
Sluiten