Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 23 feb 2015 / 12:58 uur

Mayweather-Pacquiao op tv: 100 dollar pay-per-view!

De getallen vliegen je om de oren als het gaat over het duurste gevecht in de geschiedenis van het boksen. Floyd Mayweather jr. en Manny Pacquiao nemen het op 2 mei tegen elkaar op in Las Vegas. De kaartjes voor het evenement zijn voor de gewone fans onbetaalbaar, maar ook wie het zogenoemde ‘gevecht van de eeuw’ gewoon live op tv wil volgen moet diep in de buidel tasten.

Kabelgiganten HBO en Showtime zijn van plan om het gevecht aan te bieden op pay-per-view voor maar liefst 99,95 dollar (88 euro). De prijs ligt zo hoog, omdat beide boksers sowieso 220 miljoen euro mogen verdelen, ongeacht het resultaat.

450 miljoen euro

Over de tv-rechten voor de rest van de wereld wordt nog onderhandeld. De verwachting is dat het gevecht in totaal tussen de 270 miljoen euro en 450 miljoen euro gaat opbrengen. De goedkoopste kaartjes rond de ring in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas kosten 5000 euro. Op de zwarte markt wordt daar overigens al 20.000 voor betaald.

Alle 5005 hotelkamers in de MGM Grand Garden Arena waren binnen 15 minuten na aankondiging van het gevecht uitverkocht. De goedkoopste kamer in het hotel is 500 dollar per nacht.

Hype

Het gevecht is zo’n enorme hype omdat er al vijf jaar over gesproken wordt. Mayweather, die dinsdag 38 jaar wordt, won alle van zijn 47 gevechten als profbokser, waarvan 26 op knock-out. De 36-jarige Pacquiao uit de Filipijnen is de enige bokser die wereldkampioen wist te worden in acht verschillende gewichtsklasses.

Dat Mayweather al rijk genoeg is en zwemt in het geld steekt hij niet onder stoelen of banken. Op Twitter loopt de bokser behoorlijk te koop met zijn rijkdom.

Mayweather heeft, getuige dit onderstaande filmpje, duidelijk zijn best moeten doen om dit lucratieve evenement te laten plaatsvinden. Al kan dit natuurlijk ook gewoon in scene gezet zijn door het enorme marketingteam dat achter de schermen van dit gevecht werkzaam is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mayweather-Pacquiao op tv: 100 dollar pay-per-view!
Sluiten