Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 10 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Marco Reus blijft aan boord zinkend BVB-schip

Terwijl Borussia Dortmund al het gehele seizoen in de degradatiezone van de Bundesliga verkeert, gaf topspeler Marco Reus de BVB-fans dinsdag eindelijk een reden tot juichen. De voetballer had in zijn huidige contract (dat in 2017 afliep) een afkoopsom staan van 25 miljoen euro. Een schijntje dus voor Real Madrid, dat hem graag naar de Spaanse hoofdstad had gehaald. Bijna alle andere grote ploegen in Europa zaten ook achter de Duitse wereldkampioen aan. Maar dinsdag maakte de speler bekend dat hij heeft bijgetekend tot 2019 bij Dortmund.

Bovendien is er dit keer geen gelimiteerde transfersom in het contract opgenomen. Dat is bijzonder goed nieuws voor de geplaagde club van trainer Jürgen Klopp. Dortmund staat momenteel 16e in de Bundesliga, slechts één puntje boven nummer 17 Freiburg en nummer laatst Stuttgart. Het bijtekenen van Reus is een mooi teken van clubliefde. Hij wil zijn geliefde BVB duidelijk niet verlaten op het moment dat het sportief zo slecht gaat. Een mooi gebaar. Maar met een beetje pech speelt Reus volgend seizoen gewoon in de 2.Bundesliga.

8 miljoen

Voor het geld hoeft de Duitser niet meer naar het buitenland, want met zijn nieuwe verbintenis gaat Reus een slordige 8 miljoen euro per jaar verdienen in het Ruhr-gebied. Dat is exclusief de deal die hij heeft met Puma van 2 miljoen per jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.