Metro
Metro Sport 3 feb 2015 / 06:26 uur

LIVE: Laatste dag transferwindow

Welke clubs toveren nog een konijn uit de hoge hoed? Tijdens de laatste dag van het transferwindow houden we je op de hoogte van alle verschuivingen binnen de voetbalwereld.

Update 0:05 uur: Southampton huurde Ryan Bertrand al van Chelsea, maar de linksback is nu definitief een Saint. Bertrand tekende voor 4,5 jaar voor de ploeg van Ronald Koeman.

Update 23:55 uur: Liverpool heeft groeibriljant Philippe Coutinho tot 2020 vastgelegd.

Update 23:45 uur: ADO Den Haag huurt Oleksandr Iakovenko van Fiorentina, waar hij dit seizoen geen minuut speelde. Zijn laatste wedstrijd dateert van mei vorig jaar bij Málaga, dat hem destijds van de Italianen huurde.

Update 23:15 uur: FC Porto verhuurt verdediger Rolando voor de rest van het seizoen aan Anderlecht.

Update 22:50 uur: Eerder op de dag werd al bekend dat Juan Cuadrado overstapte van Fiorentina naar Chelsea. Bij die transfer is Mohamed Salah als wisselgeld gebruikt. De Egyptische international wordt door Fiorentina tot het eind van het seizoen gehuurd van Chelsea.

Update 22:40 uur: Tottenham Hotspur heeft het contract van Benoit Assou-Ekotto ontbonden, Sunderland deed hetzelfde met de overeenkomst met Cabral.

Update 22:35 uur: Tom Ince, de zoon van oud-prof Paul, werd in het verleden aan Ajax gelinkt. Hull City verhuurt de speler nu aan Derby County.

Update 22:15 uur: Everton is dicht bij een akkoord met Tottenham Hotspur om Aaron Lennon te huren. Stoke City lijkt naast de vleugelaanvaller te grijpen.

Update 21:15 uur: Arjan Swinkels speelt de komende anderhalf jaar voor Roda JC. De dertigjarige verdediger speelde eerder zeven jaar voor Willem II. Hij heeft zijn contract met Lierse SK laten ontbinden.

Update 20:30 uur: Tomáš Necid keert terug in Zwolse dienst. De spits, die tijdens de eerste seizoenshelft al voor de Zwollenaren uitkwam, heeft van CSKA Moskou een transfervrije status gekregen waarop PEC Zwolle alert anticipeerde. Necid blijft zodoende tot de zomer van 2015 in Zwolle. De Tsjechisch-international maakte in de eerste seizoenshelft indruk. Hij wist in 14 competitiewedstrijden 8 keer te scoren. In de KNVB Beker trof hij tweemaal doel in 3 duels.

Update 20:15 uur: Manchester United gaat mogelijk in Duitsland winkelen voor Kevin de Bruyne (Wolfsburg) en Mats Hummels (Dortmund). Everton hoopt intussen op de huur van het talent Adnan Januzaj, maar dit ziet Louis van Gaal niet zitten.

Update 20:05 uur: Oud-Ajacied Mounir el Hamdaoui speelde dit seizoen pas veertig minuten in de Serie A voor Fiorentina, en dus staat de club uit Florence open voor een vertrek. Cesena heeft zich nu gemeld en heeft nog drie uur om de transfer af te ronden. In Italië sluit de markt vanavond om 23.00 uur.

Update 19:53 uur: Nu Schürrle uit Londen is vertrokken, verkast Juan Cuadrado van Fiorentina naar Chelsea. De Engelse club bevestigt dat de 26-jarige international van Colombia zijn loopbaan vervolgt in de Premier League.

Update 18:45 uur: VfL Wolfsburg heeft de komst van André Schürrle bevestigd. De Duitser keert na anderhalf jaar terug naar de Bundesliga en tekent een contract van 4,5 jaar bij de club van Bas Dost.

Update 18:30 uur:
Ronald Koeman heeft zijn gewenste versterking voor Southampton gekregen: Filip Djuricic. De oud-speler van sc Heerenveen komt over van FSV Mainz 05, dat hem van Benfica huurde. Ook de namen van Tonny Vilhena (Feyenoord) en Kamohelo Mokotjo (FC Twente) werden genoemd, maar voor Koeman was Djuricic uiteindelijk de beste optie.

Update 17:30 uur: Achilles heeft voor de rest van dit seizoen de beschikking over een voormalig Barcelona-talent. Fernando Quesada komt over van FC Utrecht, waarvan Achilles hem huurt. De 21-jarige Spanjaard speelde tien jaar in de jeugd van FC Barcelona.

Update 16:47 uur: Trainer Ron Jans heeft bij PEC Zwolle zijn gewenste extra spits binnen. De bekerwinnaar huurt Eli Babalj voor de rest van het seizoen van AZ. De Australische aanvaller kwam sinds zijn komst naar Alkmaar in 2013 nauwelijks aan spelen toe.

Update 16:00 uur: Henk Veerman vertrekt van FC Volendam naar sc Heerenveen. De lange spits tekent een contract tot medio 2017. Aan de andere kant vertrekt Thomas Dalgaard bij de Friezen, hij wordt verhuurd aan het Deense Odense BK.

Update 15:27 Oud-Ajacied Nicolás Lodeiro staat op het punt om over te stappen van zijn huidige Braziliaanse club Corinthians naar het Argentijnse Boca Juniors. Boca betaalt naar verluidt 2,5 miljoen euro voor Lodeiro en krijgt daarvoor 55 procent van zijn transferrechten in handen. Het overige deel komt in handen van investeringsmaatschappijen.

Update 15:02: Heeft ADO Den Haag een nieuwe spits gekocht? Of is het toch een middenvelder die het trainingsveld betreedt? Nee, het is de Chinese eigenaar Wang die vandaag een balletje trapt met de selectie van Henk Fraser.

Update 14:33 uur: Alessandro Matri keert terug bij Juventus. De Italiaanse kampioen heeft de 30-jarige spits maandag voor de rest van dit seizoen gehuurd van Genoa, waarvoor hij in zestien competitiewedstrijden zeven keer scoorde. Matri speelde eerder al tussen 2011 en 2013 in Turijn en vierde toen met de ’Oude Dame’ twee landstitels.

Update 14:20 uur: Zodra al het papierwerk in orde is, verhuist Bryan Ruiz van Fulham naar Levante. De ex-speler van FC Twente en PSV heeft altijd al aangegeven graag een keer in Spanje te willen spelen.

Update 13:47 uur: VVV-Venlo heeft een vervanger aangetrokken voor Danny Wintjes, die naar PSV is vertrokken. De Limburgers hebben de 22-jarige Griek Alex Tabakis gehuurd van meervoudig Griekse kampioen en bekerwinnaar Panathinaikos

Update 13:40 uur: Ronald Koeman haalt Tony Vilhena toch niet naar Southampton. De oud-trainer van Feyenoord heeft zijn aandacht verlegd naar Kamohelo Mokotjo van FC Twente. Althans, dat melden Engelse media. Het zou een opvallende transfer zijn als de deal doorgaat, want Koeman vond Mokotjo in de Kuip niet goed genoeg voor het middenveld van de Rotterdammers. Daarop besloot de Zuid-Afrikaan naar PEC Zwolle te vertrekken. Inmiddels speelt hij bij FC Twente.

Update 13:22 uur: Er is nog steeds geen bevestiging van Chelsea wat betreft de transfer van Juan Cuadrado. De Colombiaanse ster van het WK in Brazilië staat op het punt om over te stappen van zijn huidige club Fiorentina naar de Engelse koploper. Chelsea is bereid 31 miljoen euro neer te leggen voor Cuadrado, maar wil eerst de Duitser Andre Schurrle voor ongeveer eenzelfde bedrag verkopen aan Wolfsburg. De tijd begint echter te dringen voor de Blues.

Update 12:54 uur: NAC beschikt de rest van het seizoen 2014/2015 over de diensten van Felitciano Zschusschen. De in Breda geboren aanvaller wordt voor een half jaar gehuurd van FC Twente. Zschusschen speelde in de jeugd ook al voor NAC, maar verkaste toen naar de opleiding van FC Twente.

Update 12:29 uur: In de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga krijgt trainer Huub Stevens bij VfB Stuttgart de beschikking over Geoffroy Serey Die. De Ivoriaanse middenvelder, momenteel met zijn land actief op de Afrika Cup, komt over van de Zwitserse kampioen FC Basel. De dertigjarige international verbond zich maandag voor 2,5 jaar aan de ploeg van Stevens, die voorlaatste staat in Duitsland.

Update 12:16 uur: Versterkingen voor AC Milan. De club neemt linksback Luca Antonelli over van Genoa en ook centrumverdediger Gabriel Paletta (Parma) staat op het punt een contract te tekenen in Milaan.

Update: 12:10 uur: Mitchell te Vrede zal het seizoen afmaken bij Feyenoord, vermoedt zijn zaakwaarnemer Edward Berluson. De spits staat in de belangstelling van verschillende clubs, maar de kans dat hij deze transferwindow vertrekt, is erg klein geworden. ‘’Feyenoord houdt vast aan de vraagprijs. Dat is hun goed recht’’, aldus Berluson tegenover FOX Sports.

Update 12:00 uur: In Engeland gokken ze op alles, dus ook op welke club vandaag de meeste transferdeals sluit. Volgens de bookmakers zijn QPR en West Bromwich Albion de twee grootste favorieten. Daarna volgen Crystal Palace en Leicester City. Volgens de gokkantoren doen de grote Engelse clubs het dus rustig aan vandaag.

Update 11:35 uur: Excelsior heeft zich op de slotdag van de transferperiode versterkt met Cedric Badjeck. De twintigjarige aanvaller uit Kameroen komt over van FC Utrecht, waarbij hij de afgelopen jaren ondanks een aantal optredens in het eerste niet wist door te breken. In Rotterdam heeft hij een contract van 2,5 jaar ondertekend.

Update 11:30 uur: Middenvelder Kenny Anderson verruilt RKC Waalwijk per direct voor de Schotse club Heart of Midlothian. Dat maakte de club uit de Jupiler League maandag bekend. Hoe hoog het transferbedrag is, hield RKC in het midden. De club liet wel weten dat de opbrengst „in deze zware tijden meer dan welkom is”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LIVE: Laatste dag transferwindow
Sluiten