Johan van Boven
Johan van Boven Sport 8 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Kazim: Dit was mijn beste goal van het seizoen

Stadionspeaker Peter Houtman kon het net als de andere aanwezigen in de Kuip lastig zien en riep na de 2-0 van Feyenoord tegen SC Cambuur dan ook enthousiast dat Jens Toornstra de maker was. Maar Colin-Kazim Richards liep niet voor niets uitbundig juichend over het veld.

De spits kreeg het schot van Toornstra tegen zijn voorhoofd, waarmee hij doelman Lennard Nienhuis het nakijken gaf. Een gelukkige intikker.

Wat een ge-wel-dig doelpunt, Colin.
‘Ja, voor mij is dit mijn beste goal van het seizoen.

Haha, even serieus nu.
‘Ik ben serieus. Echt.’

Waarom is dit doelpunt dan je beste?
‘Dit was een echte spitsengoal, zo’n doelpunt had ik hier nog niet gemaakt.’

En die wereldgoal van woensdag tegen Heerenveen dan?
‘Die was leuk om naar te kijken, maar we wonnen er geen drie punten mee.’

Je staat nu op negen treffers. Is dat een bevredigend aantal voor jou?
‘Ja, zeker als het om doelpunten zoals vandaag gaat. Hij was misschien niet mooi, maar wel erg belangrijk. Mijn team aan een overwinning helpen geeft mij de meeste voldoening. Ik hoop dat ik er nog veel meer ga maken. Niet voor mezelf, maar voor Feyenoord.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kazim: Dit was mijn beste goal van het seizoen
Sluiten