Alex Ringeling
Alex Ringeling Sport 10 jan 2015

Wüst wint goud op 500 meter bij EK allround

Ok het EK-allround is titelverdedigster Ireen Wüst zaterdag goed begonnen. Ze haalde het goud binnen op de 500 meter met een tijd van 39,24 seconden. De Noorse Ida Njatun eindigde als tweede in 39,66. De Russin Joelija Skokova veroverde tenslotte het brons met een tijd van 39,72.

Lees ook: Wüst ook wereldwijd Sportvrouw van het Jaar

Linda de Vries deed het iets minder, zij reed de vijfde tijd met 40,05. Jorien Voorhuis belandde op de zevende plek met 40,11.

Schade

Viervoudig kampioene Martina Sablikova wist de schade op Wüst redelijk beperkt te houden. De Tsjechische eindigde op de zesde plaats met een tijd van 40,06. De Russische medaillekandidate Olga Graf stelde lichtelijk teleur met 40,60, waarmee ze de achtste positie behaalde.

Lees ook: Wüst wint ook 1500 meter in Thialf

Niet helemaal tevreden

Wüst was niet helemaal tevreden met haar tijd, zo zei ze tegen de NOS. “Het is oké, maar ik had stiekem op meer gehoopt”, bekende de schaatster. “Mijn tweede binnenbocht liep niet zo lekker. Ik had moeite om in de juiste houding te blijven. De binnenbochten zijn hier ook iets krapper.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wüst wint goud op 500 meter bij EK allround
Sluiten