Alex Ringeling
Alex Ringeling Sport 10 jan 2015

Wüst boos op zichzelf na 3 kilometer EK allround

Ireen Wüst behaalde zaterdag bij het EK allround op de drie kilometer de tweede plek met een tijd van 4.07,49. Hiermee bleef ze ruim achter de winnares, de Tsjechische Martina Sablikova die een tijd neerzette van 4.05,23. Wüst stelde na afloop vooral boos te zijn op zichzelf.

"Dit was een slechte 3 kilometer", aldus de titelverdedigster tegen de NOS. "Ik kon geen moment goed in mijn slag komen. En als ik dan eindelijk op snelheid lag, kon ik dat tempo niet vasthouden. Ook technisch liet het allemaal nogal te wensen over. Nee, hier baal ik stevig van."

Schade beperkt

Schaatskoningin Wüst dacht aanvankelijk met haar tegenvallende tijd in de zesde rit haar leidende positie in het klassement te hebben verspeeld. "Achteraf is de schade beperkt gebleven," zegt Wüst. "Ik achtte Sablikova in de laatste rit in staat tot 4.02. Haar tijd viel mij dus nog mee."

Lees ook: Wüst wint goud op 500 meter in EK allround

Met een voorsprong van 1,33 seconden op Sablikova gaat Wüst zondag de 1500 meter in. Ze weet dat ze voor haar vierde titel een ruime marge moet opbouwen voor de afsluitende 5000 meter. "Ik wil met een dijk van een 1500 meter iets rechtzetten voor deze 3000 meter".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wüst boos op zichzelf na 3 kilometer EK allround
Sluiten