Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Sport 3 jan 2015

WK Darts: Van Gerwen verliest van Anderson: 3-6

Darter Michael van Gerwen is er zaterdag niet in geslaagd de finale te bereiken bij het WK in Londen. De Schot Gary Anderson versloeg de titelverdediger met 6-3.

Later op de avond maken Raymond van Barneveld en de Engelsman Phil Taylor in de andere halve finale uit tegen wie Anderson het zondag moet opnemen. De ‘Flying Scotsman’ is de nummer vier van de plaatsingslijst, Van Gerwen was als eerste geplaatst in Alexandra Palace.

Van Gerwen 3-6 Anderson

Best of 13

Set 9: Van Gerwen leek er een tiende set uit te slepen. Hoewel hij de eerste leg werd gebroken, brak de Nederlanders de leg erna direct terug. De beslissende vijfde leg ging naar de Schot.

Legs
0-1
1-1
2-1
2-2
2-3

Set 8: Anderson weet zijn eigen set te behouden. Hij breekt Van Gerwen zelfs in de vierde leg en heeft nog maar 1 set nodig om de finale te halen. Van Gerwen zal de komende drie sets moeten winnen om dat te voorkomen.

Legs
0-1
1-1
1-2
1-3

Set 7: Au! Dit keer slaat Gary Anderson toe in de beslissende leg. Van Gerwen mist een pijl op dubbel zeven, waarna de Schot 55 uitgooit met twee pijlen.

Legs
1-0
1-1
2-1
2-2
2-3

Set 6: En het is weer gelijk! In de set die Anderson is begonnen, weet Van Gerwen hem in de vijfde en beslissende leg te breken.

Legs
0-1
1-1
1-2
2-2
3-2

Set 5: Eindelijk heeft Van Gerwen zijn eigen set weten te behouden. Hij deed dat bovendien in een minimum aantal legs. Daarmee heeft de Nederlander de achterstand verkleind tot 1 set.

Legs
1-0
2-0
3-0

Set 4: Anderson is de eerste die erin slaagt zijn eigen set te houden. Daardoor kijkt Van Gerwen tegen een 1-3 achterstand aan.

Legs
0-1
1-1
1-2
2-2
2-3

Set 3: Van Gerwen is er opnieuw niet in geslaagd zijn eigen set te houden. In de eerste leg werd hij direct gebroken, waardoor Anderson de set uiteindelijk met 1-3 won.

Legs
0-1
0-2
1-2
1-3

Set 2: Van Gerwen heeft zich fantastisch teruggeknokt in de tweede set. Hij verloor zijn eigen leg en keek daardoor tegen een 2-0 achterstand aan, maar daarna ging het opeens lopen bij de Nederlander. Hij brak Anderson, behield zijn eigen leg en brak de Schot vervolgens weer.

Legs
0-1
0-2
1-2
2-2
3-2

Set 1: De eerste set is voor Gary Anderson. Michael van Gerwen begon de set, maar moest de derde leg inleveren. Vervolgens hield de Schot zijn eigen leg, waardoor de eerste set met 1-3 werd gewonnen door Anderson.

Legs
1-0
1-1
1-2
1-3

Halve finales

In de halve finales van het WK Darts komen zaterdagavond twee Nederlanders in actie. Eerst speelt Michael van Gerwen tegen de Schot Gary Anderson. Na die wedstrijd is het de beurt aan Raymond van Barneveld, die mag proberen tegen dart-legende Phil Taylor een plekje in de finale af te dwingen. Metro is er live bij!

Van Gerwen bereikte de halve finale door donderdag de Schot Robert Thornton met 5-2 te verslaan. Gary Anderson was te sterk voor zijn landgenoot Peter Wright.

Raymond van Barneveld won vrijdagavond in een spannende wedstrijd met 5-4 van Stephen Bunting. Voor 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor was de kwartfinale ook geen eenvoudig karwei. De Engelsman was uiteindelijk met 5-3 te sterk voor de Nederlander Vincent van der Voort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
WK Darts: Van Gerwen verliest van Anderson: 3-6
Sluiten