Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Sport 3 jan 2015

WK Darts: Van Barneveld verliest met 6-2 van Taylor

De finale van het WK darts heeft dit jaar geen Nederlandse inbreng. Na titelverdediger Michael van Gerwen vloog zaterdagavond ook Raymond van Barneveld er in de halve finales uit. Zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor was met 6-2 duidelijk te sterk voor ‘Barney’. De Engelsman treft in de finale de Schot Gary Anderson.

Van Barneveld kon het tot 2-2 bijbenen maar daarna was het verschil met ‘The Power’ te groot. De Hagenaar was als veertiende geplaatst in Londen. Taylor was achter Van Gerwen de nummer twee van de plaatsingslijst.

Taylor 6-2 Van Barneveld

Best of 13 sets

Set 8: Taylor weet de laatste set met 3-1 te winnen. Geen Nederlanders in de finale van het WK darts.

Set 7: Het begint er steeds meer op te lijken dat de finale van het WK darts wordt afgewerkt zonder Nederlander. Taylor is op stoom en heeft opnieuw een set van Van Barneveld af weten te snoepen. Hij heeft nu nog maar 1 setje nodig om zijn finaleplek veilig te stellen.

Legs
1-0
2-0
3-0

Set 6: Van Barneveld kijkt weer tegen een achterstand aan van twee sets. Taylor maakt geen fouten en staat op 4-2.

Legs
1-0
1-1
2-1
3-1

Set 5: Zowel Van Barneveld als Taylor slaagt er deze set niet in de eigen leg te houden. Aangezien Van Barneveld de set begon, betekent dat een 3-2 voorsprong voor Taylor.

Legs
1-0
1-1
2-1
2-2
3-2

Set 4: Barney is helemaal terug in de wedstrijd! In de vierde set breekt hij Taylor in de eerste leg. Hij houdt vervolgens zijn eigen legs en zo is de wedstrijd weer in evenwicht: 2-2.

Legs
0-1
0-2
1-2
1-3

Set 3: Van Barneveld pakt zijn eerste set van de wedstrijd. Hij breekt Taylor ook nog eens in zijn eigen set en wint de derde set daardoor met 0-3.

Legs
0-1
0-2
0-3

Set 2: Taylor heeft zijn eigen set weten te houden en staat op een 2-0 voorsprong. Voor Van Barneveld is het zaak om de derde set wel te gaan winnen.

Legs
1-0
1-1
2-1
3-1

Set 1: Van Barneveld heeft de eerste set, die hij zelf begon, verloren. ‘Barney’ werd in de eerste set direct gebroken, maar brak meteen terug. In de beslissende vijfde leg gooide Taylor voor het eerst een finish boven de ‘100’, waarmee hij de eerste set afsnoepte van Van Barneveld.

Legs
1-0
1-1
1-2
2-2
3-2

Halve finales

In de halve finales van het WK Darts neemt Raymond van Barneveld het op tegen dart-legende Phil Taylor. Metro is er live bij!

Raymond van Barneveld won vrijdagavond in een spannende wedstrijd met 5-4 van Stephen Bunting. Voor 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor was de kwartfinale ook geen eenvoudig karwei. De Engelsman was uiteindelijk met 5-3 te sterk voor de Nederlander Vincent van der Voort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
WK Darts: Van Barneveld verliest met 6-2 van Taylor
Sluiten