Metro
Metro Sport 31 jan 2015 / 13:02 uur

Williams schrijft zesde Australian Open op haar naam

Tennisster Serena Williams won zaterdag voor de zesde keer in haar carrière de Australian Open. In de finale was ze in twee sets opnieuw te sterk voor Maria Sjarapova. Ze versloeg de Russin met 6-3 7-6 (5). Williams pakte de titel in Melbourne eerder in 2003, 2005, 2007, 2009 en 2010.

Record

Williams is met haar 33 jaar de oudste winnares van de Australian Open. Sinds vorig jaar was dit ‘record’ in handen van de Chinese Li Na, die 31 jaar en 333 dagen oud was toen ze de titel won. Williams bracht haar totaal aantal grandslamtitels op negentien.

Lees ook: Serena Williams bereikt finale na winst op Keys

Williams boekte haar zestiende overwinning op rij tegen Sjarapova. De Russin had vooraf laten weten dat ze zich niet zou laten leiden door de slechte cijfers tegen de Amerikaanse. Toch moest ze de overwinning weer aan Williams laten. In de eerste set kon Sjarapova het haar opponente niet lastig maken. In de tweede set was er meer sprake van een wedstrijd. Maar Williams had mede dankzij haar ijzersterke service wel steeds de overhand.

Lees ook: Australian Open: Fan schudt Serena Williams wakker

Juichen

Bij een stand van 5-4 kreeg ze al een wedstrijdpunt. Sjarapova werkte dit op fraaie wijze weg. De Russische sleepte er een tiebreak uit. Williams kwam hierin op een 4-1 voorsprong. Ze moest wel iets van haar marge prijsgeven. Met een ace dacht ze de partij te hebben afgemaakt, maar de bal raakte de netband. Bij de herkansing was het wel raak en ging Williams juichend de baan over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Williams schrijft zesde Australian Open op haar naam
Sluiten