Johan van Boven
Johan van Boven Sport 15 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Van kanker genezen speler hoopt op toppunt loopbaan

Na enkele optredens in het beloftenteam van Newcastle United hoopt Jonás Gutiérrez nog dit seizoen zijn rentree te maken in het A-elftal van de Engelse club. ‘Dat zou al mijn sportprestaties overtreffen’, aldus de van teelbalkanker herstelde Argentijn. Hij zegt tegen The Guardian dat een terugkeer op St. James’ Park zelfs mooier is dan zijn optredens tijdens het WK van 2010.

‘Het zou een geweldig moment zijn om terug te komen na kanker en chemotherapie, om het allemaal achter me te laten’, aldus Jonás. ‘Ik voel me goed, misschien dat ik over een week of twee weer op 100 procent zit.’

Hij kijkt uit naar een weerzien met de fans. ‘Sinds ik ziek werd, ben ik niet meer in het stadion geweest. Het is moeilijk om te gaan kijken zonder dat je er echt bij betrokken bent. Maar ik wil uiteraard graag op het veld terugkeren. Dat zal een zeer emotioneel moment zijn.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van kanker genezen speler hoopt op toppunt loopbaan
Sluiten