Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 7 jan 2015

Van Gaal haalt Valdés binnen

Louis van Gaal heeft bij Manchester United een oude bekende binnengehaald. De Spaanse doelman Victor Valdés ondertekende woensdag een contract tot medio 2016, meldden Engelse media. Valdés trainde al sinds oktober mee bij de ’Mancunians’, om te herstellen van de zware knieblessure die hij in maart opliep.

Barcelona

Valdés vertrok afgelopen zomer bij FC Barcelona. De 32-jarige doelman debuteerde in 2002 onder Van Gaal in de Catalaanse hoofdmacht. De doelman vierde met Barça grote successen, waaronder winst van de Champions League in 2006, 2009 en 2011. Valdés had al besloten te vertrekken uit Spanje toen hij zwaar geblesseerd raakte. Van Gaal bood hem in het najaar onderdak bij ManUnited, waar hij nu een contract heeft afgedwongen.

De Gea

Valdés moet onder de lat de strijd aangaan met landgenoot David De Gea, die momenteel in bloedvorm verkeert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Van Gaal haalt Valdés binnen
Sluiten