Johan van Boven
Johan van Boven Sport 15 jan 2015 / 06:20 uur

United ontslaat scout na uitlatingen over islamieten

De Deense scout Torben Aakjaer heeft zijn contract bij Manchester United moeten inleveren vanwege racistische uitlatingen op Facebook. Zo poste hij een foto van zes varkens met de tekst ‘Tijd om geheime wapens in te zetten tegen islamieten’.

Verder meldde Aakjaer dat er extra troepen moeten worden ingezet om de Deense grenzen te bewaken, zodat ‘het Oost-Europese vuil en shit buiten kan worden gehouden’. De scout van United ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de berichten en zegt dat zijn profiel is gehackt.

De club, waar Daley Blind, Robin van Persie en Louis van Gaal onder contract staan, kreeg via de Engelse krant The Guardian echter duidelijk bewijs waarna het zelf ook nog een onderzoek startte. De uitkomst was dat er slechts één optie was: Aakjaer de laan uit sturen.

Reageer op artikel:
United ontslaat scout na uitlatingen over islamieten
Sluiten