Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 4 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Toornstra verbaasd over aanpassing bij Feyenoord

Jens Toornstra speelde tegen FC Emmen (2-1 door goals van Jean-Paul Boëtius en Colin Kazim-Richards) eindelijk weer na hamstringleed. Hoewel hij nu al een tijdje Feyenoorder is, verbaast hij zich nog steeds: „Ongelooflijk dat er op zo’n oefenpotje tegen Emmen ruim 30.000 fans afkomen.”

Fit

„Ik ben blij dat ik fit ben”, aldus Toornstra. „Ik had misschien voor de winterstop nog een wedstrijd kunnen spelen. Maar met zo’n blessure moet je niet te vroeg beginnen. Dan heb je alleen maar kans dat het erger wordt. Dat risico heb ik niet genomen en het was ook niet echt nodig.”

Schelden

Nodig was hij wel tegen PSV. Het duel in Eindhoven was een echte thriller waarin de Eindhovenaren aan het langste eind trokken en waardoor de titelaspiraties van Feyenoord de vriezer in konden. „Ik zat thuis scheldend op de bank. Het is klote dat we die wedstrijd hebben verloren en dat het gat nu zo groot is. We hebben de eerste seizoenshelft goed voetbal laten zien en er is qua veldspel een stijgende lijn te bespeuren. Dat moeten we in de tweede seizoenshelft vasthouden.”

Titel

Toornstra heeft de titel dan ook uit zijn hoofd gezet. „We kunnen moeilijk zeggen dat we nog steeds daarvoor gaan. De tweede plek wordt al moeilijk genoeg, maar we moeten ons ergens op richten.” Het is volgens Toornstra een voordeel dat Feyenoord bij de hervatting van de competitie meten de topwedstrijden tegen FC Twente en Ajax speelt. „Als we daarin zes punten pakken houden we meteen de druk op Ajax.”

Tevreden

Op individueel vlak is Toornstra redelijk tevreden. „Ik was bezig met een goede serie waarin ik veel scoorde. Hopelijk kan ik die lijn straks doortrekken. Om eerlijk te zeggen ben ik best wel verbaasd dat ik me zo snel in de basis heb gespeeld en ook nog eens op een positie die ik niet gewend ben.”

Rechtsbuiten

Coach Fred Rutten zette de middenvelder noodgedwongen rechtsbuiten. Een zet die wonderwel goed uitpakte. „Het beviel me wel zoals het ging”, lacht Toornstra. „Ik ben natuurlijk geen klassieke rechtsbuiten. Door de manier waarop ik het invul creëren we een extra man op het middenveld. We zouden daarmee verder kunnen, maar dat is aan de trainer. Ik zie het in ieder geval wel zitten. Een voorkeur voor een positie heb ik niet. Als ik maar speel.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Toornstra verbaasd over aanpassing bij Feyenoord
Sluiten