Jeroen Welling
Jeroen Welling Sport 11 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Sven Kramer pakt zevende Europese titel

Schaatser Sven Kramer heeft zondag in Rusland voor de zevende keer de Europese allroundtitel veroverd. De 28-jarige Fries werkte op de 10.000 meter een achterstand van ruim 11 seconden weg op klassementsleider Koen Verweij. Kramer zegevierde in 13.07,27. Verweij eindigde op de vijfde plaats in 13.21,90. Hij pakte nog wel zilver in het eindklassement, gevolgd door de Rus Denis Joeskov met brons.

Met zijn zevende EK-goud is Kramer nu Rintje Ritsma voorbij in het medailleklassement aller tijden van de EK allround. Hij is de nieuwe recordhouder.

Kramer en Verweij plaatsten zich in Rusland met hun podiumplaatsen voor de WK allround in maart in Calgary. Verweij verdedigt daar zijn titel.

Wouter olde Heuvel zakte van de derde naar de zesde plaats in het eindklassement. Na een matige 1500 meter (negende in 1.49,30) reed de ploeggenoot van Kramer op de 10.000 meter de zesde tijd (13.24,95). Een gebitsontsteking kort voor de EK bleek hem nog iets te veel te hinderen tijdens het toernooi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sven Kramer pakt zevende Europese titel
Sluiten