Johan van Boven
Johan van Boven Sport 13 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Speler Werder Bremen niet bestraft na ‘Hitlergroet’

De 19-jarige voetballer Maik Lukowicz wordt niet vervolgd voor zijn vermeende Hitlergroet tijdens een wedstrijd van het beloftenelftal van Werder Bremen tegen VfB Lübeck. Nadat zijn ploeg op een 2-0 voorsprong kwam, stak Lukowicz zijn rechterarm in de lucht toen hij met zijn medespelers een feestje vierde.

Op de bewegende beelden is duidelijk te zien dat een boze ploeggenoot hem zowel fysiek als verbaal terechtwijst. Na de wedstrijd in september 2014 ontstond er in Duitsland veel ophef over de armbeweging van Lukowicz, die momenteel met het eerste elftal van Werder Bremen op trainingskamp is in het Turkse Belek.

Tegenover de Duitse krant Bild laat de officier van justitie weten dat na bestudering van foto’s en videomateriaal niet kon worden vastgesteld dat het gebaar van de voetballer de Hitlergroet betrof.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Speler Werder Bremen niet bestraft na ‘Hitlergroet’
Sluiten